Jake Edsson
 
 

 

 

Wie ben ik?
Al sinds mijn jonge jaren ben ik creatief actief. Zo heb ik in verschillende muziekbandjes gespeeld en heb ik vele jaren geschilderd. 
Nadat mijn schilderijen in verschillende gemeentehuizen en ziekenhuizen ten toon hebben gehangen, wilde ik mijn artistieke horizon verbreden.
Het duurde echter nog een aantal jaar voordat ik mijn enthousiasme vond in de fotografie. 
Vanwege mijn enthousiasme voor de fotokunst en doordat ik in relatief korte tijd veel soorten gebeurtenissen heb mogen fotograferen (newborn, geposeerde modellen, bruiloft, et cetera), ontwikkelde mijn stijl zich vlot naar een kenmerkende creatieve fotostijl.

Mijn werkwijze.
Bij mij geen stijve houdingen en nep-glimlachen voor een gekleurd wandje. 
Het liefst fotografeer ik op een buitenlocatie, of een originele locatie elders, waar een unieke sfeer hangt.
Dat is een van de manieren waarop ik mijn foto’s altijd origineel en persoonlijk maak. 
Wellicht weet u een mooi bos of strand bij u in de buurt, of misschien wilt u de fotoshoot wel in uw eigen huis, anders ken ik verschillende geschikte locaties voor een mooie fotoshoot.

Ik werk het liefst met natuurlijk licht, of de fotoshoot nu buitenshuis of binnenshuis is. 
Indien gewenst beschik ik wel over verschillende studiolampen die ik op elke binnenlocatie kan opbouwen (mits er stopcontacten aanwezig zijn).

Mijn stijl zou ik zelf omschrijven als intiem en toegankelijk. 
Van nature heb ik een kalm en geduldig karakter, waardoor ik vaak te horen krijg dat mensen zich bij mij op hun gemak hebben gevoeld tijdens een fotoshoot. 
Dat is natuurlijk een prachtig compliment om te krijgen.

Het is voor mij niet belangrijk dat het model ervaring heeft. 
Ik begin elke shoot met een kleine kennismaking, waarbij ik iets over mezelf en over de fotocamera kan vertellen.
Tijdens een fotoshoot begeleid ik het model in de juiste poses.
Een standaard fotoshoot duurt ongeveer één uur, maar mijn ervaring leert dat we inclusief de kennismaking en nabespreking meestal zo’n anderhalf uur bezig zijn.
Na de fotoshoot selecteer ik de beste foto’s en retoucheer ik deze naar mijn visie. Natuurlijk is er voor, tijdens en na de fotoshoot ruimte om uw eigen visie met mij te bespreken.

Fotografie is voor mij een oneindige ontdekkingsreis, waarbij ik constant nieuwe thema’s of stijlen wil proberen. 
Ik fotografeer uit enthousiasme en passie voor de kunst en zal ook altijd proberen om de opdracht voor iedereen leuk te houden.

Heeft u na het lezen van bovenstaande nog vragen over mij, over mijn werkwijze of wilt u een fotoshoot bespreken – neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op en samen bespreken we de mogelijkheden. 

  

 
 
E-mail